euCégadatbázis - tudakozó Banktechnika

Ingyen hirdetés    Ügyfélszolgálat   Kapcsolat  
Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola

Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola

2500 Esztergom, Szent István tér 4-6. [Térkép]

Elérhetőségek

Telefon: +36 (33) 523-065


Internetes kapcsolat

e-mail: Üzenet küldéséhet kattintson ide!

Weblap: http://www.keri-egom.sulinet.hu

Cégismertető

A Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola, Esztergom évtizedek óta képzi a térség kereskedő-vendéglátó szakembereit. Az iskola kereskedelmi- és vendéglátó szakközépiskolai osztályaiban 1993-tól a szakmai ismeretek mellett színvonalas közismereti képzést is folytat.

A 2005-ös tanévtől kezdődően a Berzeviczy Gergely Közgazdasági Szakközépiskolával egyesülve szakközépiskolai szinten a gazdasági-szolgáltatási szakterület képzését is ellátja az iskola. Jelenleg mintegy 70 fős pedagógus és 1000 fős tanulólétszámmal működünk.

A tanulók sikeres érettségi után kereskedelmi, illetve vendéglátó-technikusi és idegenforgalmi ügyintézői képzettséget kaphatnak.

Az iskola az egyre fontosabbá váló felnőttoktatás feladatát is felvállalja érettségit adó esti szakközépiskolai- és szakmai tanfolyami képzés keretében.

Az intézménynek kiterjedt kapcsolatrendszere van a gyakorlati munkahelyekkel, ahol tanulóink elsajátíthatják a szükséges kereskedelmi, vendéglátóipari és gazdasági-szolgáltatási szakterületek gyakorlatát.

A továbbtanulni vágyók a kereskedelmi, vendéglátó, idegenforgalmi és gazdasági jellegű szakterületeken kívül a műszaki és pedagóiai felsőfokú képzésbe is bekapcsolódnak.
Legtöbb tanulónk önálló vállalkozóként kezdi meg a munkáját.

A szakma elsajátításához nélkülözhetetlen a kereskedelmi folyamat, illetve az áruféleségek ismerete úgy az elméletben, mint a gyakorlatban. A gyakorlásra külön Kabinetépületben kerül sor, ahol az áruforgalmazás minden lépését gyakorolják a tanulók.

A szakiskolai tanulók nagy része a korszerű, számítógéppel kombinált pénztárgép-kezelői képesítést is megszerezheti az iskolában - ez további jó esélyt adhat a választott szakmában történő elhelyezkedésre.

Az új képzési formáknak megfelelően élemiszer-vegyiáru, valamint vas-műszaki, és ruházati kereskedő szakmákban folytat OKJ-s képzést az intézmény.

Kereskedelmi szakmákban évente mintegy 60 fő szerez az intézményben képesítést.
Az iskola másik nagy képzési területe a vendéglátás. Az ezen a szakon végzett tanulók elhelyezkedési esélyei igen jók. A térség igényli a színvonalas vendéglátást, amelyhez nélkülözhetetlenek a jó szakemberek.
Gyakorlati képzésükről az iskola elismert tanárai gondoskodnak. A tanulók szép eredménnyel szerepelnek a különböző szintű vendéglátó szakmai versenyeken, illetve a megyei pályaválasztási rendezvényeken. Cukrász, pincér és szakács szakmák választhatóak iskolánknál.
A már említett iskolaegyesítést követően a gazdasági-szolgáltatási szakterületen belül a közgazdasági szakmacsoport a közgazdasági jellegű szakmák gyakorlására készíti fel az ide jelentkezőket (pl. pénzügyi-számviteli ügyintéző, általános gazdasági és statisztikai ügyintéző) valamint a hasonló jellegű felsőfokú tanulmányokra.

Az ügyviteli szakmacsoport pedig az ügyviteli szakmák (igazgatási ügyintéző-ügykezelő, ügyintéző titkár II.) elsajátításához nyújt alapot, illetve biztosítja a szakirányú főiskolai/egyetemi továbbtanulás lehetőségét.

Kulcsszavak

Szakképzés, OktatásTovábbi találatok Iskolák kategóriából

Tánc Lánc Művészeti Iskola

8500 Pápa, Március 15. tér 9.

Tomori Pál Főiskola

6300 Kalocsa, Szent István király út 2-4.

Nyíregyházi Villám Nyelviskola Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű

4400 Nyíregyháza, Szarvas utca 38.

Táncsics Mihály Szakiskola és Kollégium

8200 Veszprém, Eötvös Károly u. 1.

Szegedi Hittudományi Főiskola

6720 Szeged, Dóm Tér 6.

Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar

8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.

Batsányi János Gimnázim és Szakközépiskola

8300 Tapolca, Liszt Ferenc utca 12-14.

Apáczai Csere János Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

7200 Dombóvár, Arany János tér 21.

V. István Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

3980 Sátoraljaújhely, Kazinczy út 12.

Gróf Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola

1203 Budapest, Kálmán utca 15.
Cégadatbázis cégkereső

Google keresőMinden jog fenntartva! eucégadatbázis - tudakozó ©2007-2013
Regisztráció |  Jogi nyilatkozat |  Impresszum
Cégkereső |  Apróhirdetés |  Befektetési alapok rangsora |  Money counters |  AccuBANKER